fbpx
Duurzaamheid en hygiëne - Alfa Fish
Alfa Fish: altijd een goeie vangst! Alfa Fish is een vis- en mosselgroothandel die levert aan horeca, cateraars, retailers (incl. slagers, viswinkels en marktkramers), verenigingen en scholen. Vol trots kopen, verwerken en leveren wij razendsnel alle soorten vis, schaal- en schelpdieren. Want de zee is onze passie én ons talent. Voor de hoogste kwaliteit en de beste service, bent u hier aan het juiste adres.
vistafel, alfa fish, alfafish, vis, vishandel, groothandel, horeca, hotel, hotels, restaurant, visrestaurant, sushi, verse vis, schaaldieren, schelpdieren, mosselen, mosselsouper, mosselsoupers, gerookte, zalm, diepvriesvis, diepvries, kempen, roem der kempen, kopen, bestellen, kabeljauw, lotte, zeeduivel, paling
16292
page-template-default,page,page-id-16292,page-child,parent-pageid-16229,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0.2,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-13.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Gecertificeerde duurzaamheid

Generaties na ons erven onze planeet zoals wij ze achterlaten. En nét daarom willen we er alles aan doen om een propere en gezonde zee achter te laten. De toekomst van de visserij vinden wij daarom erg belangrijk. Zowel in onze eigen bedrijfsvoering als in onze handel staat duurzaamheid voorop.

 

Als eerste Belgische visgroothandel is Alfa Fish sinds begin 2021 gecertificeerd voor het verdelen van duurzame, Vlaamse vis (certificaat: zie hier).  Daardoor kunnen we garanderen dat verkochte Noordzeevis met vermelding ‘VV*’ op duurzame wijze door onze eigen Vlaamse vissersvloot is gevangen. Meer info vindt u hier.

 

Verder voeren we een aantal internationale duurzaamheidskeurmerken. Zo leveren we vis met het keurmerk Friend of the Sea, en een deel van het assortiment is MSC of ASC gecertificeerd. Zulke keurmerken hanteren strenge normen om overbevissing tegen te gaan, het milieu te sparen en te zorgen voor een goed beheer van de zee en de visstand.  Ook houden we, in overleg met de klant alsook in onze weekaanbiedingen, zo veel mogelijk rekening met de seizoenen.

visserij verduurzaamt met Alfa Fish visgroothandel

Duurzaam vissen

 

We kopen bijna dagelijks bij lokale, kleinere dagboten die op een duurzame manier vissen. Door hun manier van vissen blijft de bodem gespaard. Ook verbruiken de boten aanzienlijk minder brandstof. Een weloverwogen keuze, omdat we ons zeer bewust zijn van onze plek in de natuur. Alfa Fish heeft als eerste visgroothandel het certificaat “Visserij Verduurzaamt” van de Vlaamse rederscentrale ontvangen.

 

Energiebewust

 

Tenslotte proberen we het milieu zo min mogelijk te belasten. Vandaar dat we leverroutes zo in delen dat we onze brandstof efficiënt gebruiken. Daarnaast maken we ook gebruik van zonnepanelen om ons energieverbruik groen mogelijk te houden. Ook hanteren we herbruikbare transportkratten in plaats van wegwerpverpakking. Al met al proberen we zo bewust om te gaan met onze omgeving.

Hygiëne

Voedsel verwerken in het algemeen – en vis in het bijzonder – vraagt om speciale aandacht voor hygiëne. Waar u dan aan kunt denken? Bijvoorbeeld aan de juiste temperatuur, de manier en snelheid van verwerken, het correct verpakken en geconditioneerd transporteren van vis.

Training en inspectie

 

Goede hygiëne begint bij onze medewerkers, die getraind worden op de hygiënische manier van werken. Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) voert regelmatig inspecties uit op de werkvloer.

 

Eigen controle

 

Alfa Fish beschikt intern over een eigen keuken. Daar testen wij regelmatig onze producten om de continue kwaliteit te waarborgen. Zodoende kunnen wij onze kwaliteitsgarantie meegeven. Daarnaast werken wij samen met Lavetan voor het bemonsteren van onze producten.

 

Alfa Fish werkt volgens HACCP, waardoor de hygiënische veiligheid van de producten doorheen het productieproces zo veel mogelijk gewaarborgd kan worden.

hygiëne is van uiterst belang bij Alfa Fish Visgroothandel